MERSİN / AKDENİZ - Naciye Filizay Ortaokulu

Naciye Filizay Ortaokulu

Özgürlük Mah. 6252 Sok. No13 Akdeniz/Mersin
Vizyon
Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü çevrede eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.
Misyon
Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini arttırmak temel işlevimizdir.
Başarılar
2010-2011 yılında Basketbol ve Futbol da 4. olduk. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz "Polis Gençlik Elele" Futbol turnuvasında İL BİRİNCİSİ olmuştur. 2013-2014 Futbol Akdeniz İlçesi Bölge Şampiyonu Olduk.
Öğretim Şekli :Tekli öğretim (Sabah Grubu)
07.10-12.45 (Sabah)
KLİMA
Ulaşım
Sahil yolundan Karaduvar, Karacailyas dolmuşları ile, Gazi Mustafa Kemal Bulvarından ise Eğricam, Çevreyolu dolmuşları ile Serbest Bölge geçildikten sonra Okul yolu durağında inilerek yolun karşısından 50 m içeriye girilerek okulumuza ılaşılabilir.
Özel Kurumlar tarafından servis sağlanmaktadır.
Özgürlük Mahallesi
Okulumuz İl Merkezindedir.
Sınıflarımız yaklaşık 35 kişiliktir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2023 yılı 1 Fen Lisesi 14 Anadolu Lisesi kazanan öğrencimiz oldu. Ayrıca 2023 Bursluluğu 1 öğrencimiz kazanmıştır.